Amb motiu de la vaga del 21 de febrero

 
La situacio de la classe obrera a tot l’estat empitjora cada dia. Concretament, a Catalunya, la nostra classe es veu invisibilitzada en el marc del conflicte entre les burgesies espanyola…

Vaga

 

La situacio de la classe obrera a tot l’estat empitjora cada dia. Concretament, a Catalunya, la nostra classe es veu invisibilitzada en el marc del conflicte entre les burgesies espanyola i catalana. Fa cosa d’un mes, l’actriu Carmen Maura declarava que “la posava negre donar diners als catalans, que són els que menys ho necessiten”, com si a Catalunya no existís una classe obrera fortament assotada per la crisi i les retallades aplicades pels nostres partits nacionalistes!

Per part dels moviments independentistes tampoc es parla de classe obrera ni la necessitat d’unir-se d’aquesta. Paga la pena dir que des que començà aquest conflicte entre burgesies i el càstig que pateixen els presos polítics catalans, s’ha desenvolupat certa consciència social entre gran part de de les classes populars catalanes, en un rebuig total o parcial a tot el que representa l’Estat espanyol. Aquesta es tradueix en massives manifestacions com la que es va viure a Barcelona el dissabte passat, on hi van assistir mig milió de persones.

Degut a tot l’exposat i a l’immobilisme propi dels sindicats majoritaris (UGT i CCOO) per a convocar un vaga a tot l’Estat, el PCOC dona suport a la vaga d’aquest dijous 21 de febrer convocada pels principals sindicats de classe (com Intersindical-CSC i COS, que pertanyen a la Federació Sindical Mundial), estudiantils (com SEPC) i diversos agents socials (com Òmnium i ANC), entre d’altres. Sent plenament conscients que gran part d’aquestes organitzacions són aliats de la pròpia burgesia catalana no ens queda altre remei que donar suport a les movilitzacions i subscrivim la demanda dels sindicats d’aixecar la suspensió de les polítiques socials implantades per Govern de la Generalitat i suspeses per l’Estat, així com la derogació de la reforma laboral del 2012, aprovada pel govern de Rajoy, i totes les mesures reaccionàries que la van acompanyar.

Queda demostrat que davant la claudicació dels representants polítics de a burgesia catalana i la passivitat dels seus fronts de masses, només la classe treballadora organitzada i combativa podrà dur a terme el dret d’autodeterminació legítim del Poble de Catalunya, juntament amb la defensa i recuperació dels drets socials perduts.

 

PER UNA VAGA GENERAL!

PER LA UNIÓ DE A CLASSE TREBALLADORA!

VISQUI LA TERRA LLIURE, TAMBÉ DE BURGESIA!

 

COMITÈ NACIONAL DEL PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA (P.C.O.C.)

 

Con motivo de la huelga del 21 de febrero

 

La situación de la clase obrera en todo el Estado empeora cada día. Concretamente, en Catalunya, nuestra clase se ve invisibilizada en el marco del conflicto entre las burguesías española y catalana. Hace cosa de un mes, la actriz Carmen Maura declaraba que “le ponía negra dar dinero a los catalanes, que son los que menos lo necesitan”, ¡como si en Catalunya no existiese una clase obrera fuertemente azotada por la crisis y los recortes aplicados por nuestros partidos nacionalistas!

Por parte de los movimientos independentistas tampoco se habla de clase obrera ni de la necesidad de unirse de ésta. Vale la pena decir que desde que comenzó este conflicto entre burguesías y el castigo que padecen los presos políticos catalanes, se ha desarrollado cierta conciencia social entre gran parte de las clases populares catalanas, un rechazo total o parcial a todo lo que representa el Estado español. Ésta se traduce en masivas manifestaciones como la que se vivió en Barcelona el sábado pasado, a la cual asistieron medio millón de personas.

Debido a todo lo expuesto y al inmovilismo propio de los sindicatos mayoritarios (UGT y CCOO) para convocar una huelga en todo el Estado, el PCOC apoya la huelga de este jueves 21 de febrero convocada por los principales sindicatos de clase (como Intersindical-CSC y COS, que pertenecen a la Federación Sindical Mundial), estudiantiles (como SEPC) y diferentes agentes sociales (como Òmnium y ANC), entre otros. Siendo plenamente conscientes de que gran parte de estas organizaciones apoyan a la burguesía catalana, no nos queda otro remedio que apoyar las movilizaciones y suscribimos la demanda de los sindicatos de levantar la suspensión de las políticas sociales implantadas por el Govern de la Generalitat y suspendidas por el Estado, así como la derogación de la reforma aboral del 2012, aprobada por el gobierno de Rajoy, y todas las medidas reaccionarias que la acompañaron.

Queda demostrado que, frente a la claudicación de los representantes políticos de la burguesía catalana y la pasividad de sus frentes de masas, sólo la clase trabajadora organizada y combativa podrá llevar a cabo el derecho de autodeterminación legítimo del Pueblo de Catalunya, junto con la defensa y recuperación de los derechos sociales perdidos.

 

¡POR UNA HUELGA GENERAL!

¡POR LA UNIÓN DE LA CLASE TRABAJADORA!

¡VIVA LA TIERRA LIBRE, TAMBIÉN DE BURGESÍA!

 

COMITÉ NACIONAL DEL PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA (P.C.O.C.)

Deja una respuesta

Your email address will not be published. Required fields are marked *